Be strong, be fearless, be beautiful. And believe that anything is possible when you have the right people to support you – Misty Copeland

Flaptekst

Kijk jij elke dag in de spiegel om te zien of je dunner bent geworden? Weet je precies in welke spiegel je er mager uitziet en welke spiegel je moet mijden? Ben je voortdurend bezig met jezelf uithongeren en ben je daar klaar mee? Of ben je een dansliefhebber die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de schermen? Dan is Spitz! voor jou!

Veel dansers hebben een ingewikkelde relatie met hun gewicht. Dat is onnodig, stelt Saskia de Badts. Als je op de juiste manier leert omgaan met de zware beproevingen die het dansvak met zich meebrengt, kun je een verstoord eetgedrag en eetstoornissen voorkomen en simpelweg genieten van dansen. Spitz! bevat handige tips, praktische tools en persoonlijke verhalen van dansers. Ook staan er heerlijke recepten in van dansers van vooraanstaande gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Introdans. Gewoon, omdat iedereen moet kunnen genieten van lekker eten.

Aan de hand van dit boek verander je jouw body-image van negatief naar positief, met als bonus een gezond leven vol energie en plezier in het dansen. Je leest dat het niet alleen om eten draait, over intuïtief eten in plaats van een dieet volgen, en hoe je eetbuien kunt herkennen en voorkomen. Diverse emotionele verhalen van dansers laten je inzien dat je niet de enige bent. Met diverse opdrachten krijg je inzicht in wat je doet en hoe je hierin verbetering kunt aanbrengen.

Het is mijn wens dat meer dansers gaan praten over de problemen die ze in hun vak ervaren, vooral wat betreft lichaamsbeeld en eetgedrag. Ik wil een aanzet geven zijn om een taboe te doorbreken, zodat het publiek van dans kan genieten zonder een wat steviger danser meteen te veroordelen. Dansers moeten – getraind door hun danspedagogen – met hun eigen, unieke lichaam leren werken en het niet de hele tijd tegenwerken. Zo worden ze trots op wat ze bereiken, kunnen ze ervan genieten, en krijgen we een wereld met gezonde dansers.

“There are some things that cannot be expressed by words and that is why we dance”

-Robert Battle

Ik begeleid dansstudenten die zichzelf te dik vinden, het lastig vinden om te weten wat ze moeten eten en daardoor hun vertrouwen en plezier in dansen kwijtraken, om blijvend effectiever te gaan eten, denken en doen zodat ze vrede hebben met hun lijf en gezond en gelukkig kunnen dansen.

“As a peak performance coach and professional athlete who has struggled with an eating disorder myself, I can attest that Saskia Debadts is a talented and authentic wellness coach.  She has a deep understanding of personalized nutrition, the science behind behavior changes and helping others improve their outlook on the world.  Personally, I have yet to meet a more genuine and a friendly coach who always puts her clients first.  If you are looking to break through mental barriers, optimize your nutrition and improve your physical and mental health, I highly suggest choosing Saskia.”

Alex Wisch

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!