Hoi,ik ben Saskia.

Health coach, auteur en spreker.

Ik ben een zeer ervaren professional in de wereld van dans en gezondheid. Na het succesvol afronden van mijn dansopleiding, heb ik vijf jaar lang mijn passie voor dans gevolgd in New York. Daar heb ik niet alleen gedanst, maar ook lesgegeven en een van de grootste dansstudio’s mede gerund.

Ik ben gecertificeerd als Simonson-jazzdocent, pilatesdocent, IIN Health Coach (met meerdere specialisaties) en docent basisonderwijs. Deze diverse achtergrond stelt mij in staat om dansers optimaal te kunnen begeleiden.

Mijn jarenlange ervaring in de danswereld heeft mij uitgebreide kennis en inzicht gegeven over alle uitdagingen die dansers tegenkomen waardoor ik je optimaal kan coachen.

Naast mijn coaching heb ik ook in 2022 mijn eerste boek uitgebracht, genaamd “Spitz!”. 

Dansen in New York City

FICA, onze studio kat op Dance Space inc, 622 Broadway

Mijn stagejaar heb ik in New York City mogen doen en daar ben ik ook daarna gebleven. Als jong meisje was het al mijn ultieme droom om danseres te worden en in New York te dansen. Ik heb er werkelijk alles voor over gehad om mijn droom uit te laten komen. Het is me gelukt. Ik heb 5 jaar in New York gedanst en lesgegeven. Wat een verademing was dat! Ik werd alleen nog maar beoordeeld op mijn danskwaliteiten, en hoe ik eruit zag? Daar had niemand het over. Behalve ikzelf natuurlijk want een dergelijk probleem is niet zomaar weg. Mijn enorme doorzettingsvermogen, mega positiviteit, nuchtere humoristische Zeeuwsche inborst en bereidheid alles te doen totdat ik bereikt had wat ik wilde bereiken heeft mij , ondanks alles, wel de mooiste periode van mijn leven gebracht. Helaas hing mijn verstoorde eetgedrag en negatieve lichaamsbeeld als een donkere wolk boven deze mooie tijd. 

Mijn visie

‘Dansers en andere jonge sporters en performers zijn afhankelijk van de begeleiders van hun opleiding, club of gezelschap. De angst voor afwijzing en daarmee het stoppen van hun loopbaan speelt altijd mee in die verhouding. En omdat uiterlijk meetelt in de beoordeling, ontwikkelen deze jonge mensen veel te vaak eetstoornissen die ze geheim houden voor hun begeleiders. Daarom is het noodzakelijk dat ze voor hun fysieke en mentale gezondheid vakkundig én onafhankelijk begeleid worden. Alleen dan kunnen ze gezond topprestaties leveren’.

Blij met mijn lijf

Er kwam een dag in mijn leven waarop ik bij mijn huisarts zat en deze aangaf dat ik depressief was en we voor nu en voor altijd iets aan deze ellende moesten doen. Ik voelde op dat moment; het is nu of nooit, dit was mijn allerlaatste kans. En wat ben ik blij dat ik die met beide handen heb aangegrepen. Ik heb nu een leven volledig vrij van welke vorm van verstoord eetgedrag dan ook. Ik verbaas mij er tot op de dag van vandaag over met hoeveel gemak en met hoeveel plezier ik in deze nieuwe situatie zit waar ik niet van kon dromen dat deze ooit nog mogelijk zou kunnen zijn. Ik kijk met plezier in iedere spiegel die ik zie, ga uit eten zo vaak als dat maar kan en sporten doe ik nu met plezier en dat mag een wonder genoemd worden want dat was echt niet zo. En dat spiegelbeeld? Ik kijk er met liefde naar, en ben er zelfs heel blij mee.’

Weetjes over mij

New York is mijn ultieme lievelingsstad.Ik ga nog steeds ieder jaar bij alle grote studio’s op visite gewoon om die heerlijke vibe weer te voelen. Ik zit het liefste de hele dag in een theater naar dans te kijken, liefst repetities want dan is het nog magischer. Jacob’s Pillow is voor mij de meest magische plek op aarde. Ik kan avond aan avond ‘ revelations’ van Alvin Ailey kijken zonder er ooit genoeg van te krijgen.Ik knip nog steeds het liefst de hals van iedere sweater helemaal weg om er een enorme boothals van te maken net als de danseres uit de film Flashdance. Mijn lievelings gezelschappen Alvin Ailey, Hubbard Streetdance Company en NDT zijn.

Saskia is een stralende liefdevolle vrouw met een warm hart en super positieve energie. Zij kan je door haar enthousiasme meenemen en je in een goede richting duwen. Door het worstelen met haar eigen pijn en uiteindelijk hebben doen inzien, hoe oude mechanisme werken en deze te transformeren naar degene die je zelf echt bent. Zonder je alsmaar te richten naar wat anderen van je verwachten.

In een wereld waar uiterlijk en performing zo enorm belangrijk zijn. Door je kwetsbaar op te stellen en in contact te blijven komt er een nieuw begin!

Karin Jonkmans, klassieke homeopathie, Jungiaanse psychologie en numerologie

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!