Iedere keer als je op de weegschaal staat en er weer 1 gram extra op het schermpje te zien is ga je als eerste op zoek naar oplossingen die gericht zijn op nog minder of, weer, anders eten. Ok, deze keer maar weer een koolhydraat arm, dat heeft de vorige keer ook geholpen. Of misschien even een weekje helemaal niet eten, dat gaat zeker goed. Extra bezoekje aan de sportschool of per direct even touwtjespringen.

Het is echt ZO frustrerend als je na een paar uur, want meestal geef je jezelf niet al te veel tijd, of een nog hoger gewicht hebt of helemaal geen verschil ziet. Complete paniek want die gram moet er echt af en wel nu.

Ik kan je vertellen, je kan dit nog tot in de lengte van dagen volhouden, maar het gaat niet werken. Langer dan 40 jaar heb ik deze methode uitvoerig getest, zonder positief resultaat. Ja, even maar nooit blijvend. De eyeopener voor mij was toen ik de volgende zin hoorde:

Je kan alle broccoli in de wereld eten maar als je niet lekker in je vel zit dan is het beter daar eerst naar te kijken. En dat, lieve mensen is een waarheid als een koe!

Zoals altijd ben ik heel erg voor een individuele aanpak en is het mijns inziens belangrijk dat je kijkt naar wat er in jouw leven voor jou belangrijk is.

Het in balans brengen van deze gebieden heeft ervoor gezorgd dat ik een veel blijer mens ben en dat sijpelt dan weer door in de rest van je leven en dus ook in je eetgedrag.

Vind je het lastig om een duidelijk beeld te krijgen van je gemoedstoestand, dan zijn er allerlei handige vragen die je jezelf kan stellen die daarbij kunnen helpen. Ik heb wat ideeën voor je op een rij gezet:

  • Wat gaat er goed in je leven op dit moment?
  • Wat is het meest dringende waar je iets mee wilt op dit moment?
  • Welke angsten weerhouden je van het nemen van de volgende stap?
  • Wat is je grootste uitdaging op dit moment?

In de methode komt het vrijwel iedere module terug, omdat ik nu heb gezien dat als je de meeste tijd in je leven spendeert aan dingen doen waarvan je blij wordt en energie van krijgt, dit dan ook direct een effect heeft op je eetpatroon en je relatie met voeding. En dat is wat we uiteindelijk willen, toch?

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!