Gisteren zat ik te schrijven onder het genot van een heerlijke kop koffie en daar kreeg ik een paasei bij. Als ik ìets lekker vind dan zijn het wel chocolade eitjes dus mijn dag begon goed. Ik had ook een havermout ontbijtje besteld: Havermout, banaan, granaatappelpitjes, druifjes tahin, hazelnoot en nog veel meer gezonde dingen, echt genieten.

Na mijn mega gezonde ontbijtje zat ik zo vol dat ik echt geen ruimte meer had voor het paaseitje. Ik heb nog even lekker doorgewerkt en ben de tent uitgelopen zonder ook nog maar 1 seconde te hebben nagedacht over de lekkernij. 

Voorheen had ik volledig in de stress geschoten van dit ei of ik had de bediening op voorhand al gezegd dat ik geen ei bij mijn koffie wilde om de verleiding niet te hoeven weerstaan. Herken je dit, lees dan snel verder.

 Diëten staan vrijwel altijd in het teken van dingen die je niet meer mag.

 Dat gaat in het begin meestal wel goed maar is op langere termijn niet vol te houden. Je lichaam blijft vragen om de voeding die je gewend was, lekker vond en ook nodig had. Als je stopt met het dieet ga je altijd weer terug naar je oude eetgewoonten. Je lichaam is werkelijk de meest geavanceerde computer op de aardbol, die heel lastig te hacken is:). Ga jezelf dus niets ontzeggen, dat werkt op de lange termijn niet en het levert een hoop stress op.

Als je leest ‘ Crowding out’ dan denk je waarschijnlijk weer aan dingen weglaten maar dat is dus niet zo, Je voegt juist dingen toe waardoor er voor andere zaken geen plek meer is.

Hoe meer gezond voedsel je toevoegt aan je bestaande dieet, hoe minder ruimte je hebt voor rommel, en hoe meer je van gezonde ingrediënten zal genieten. Je zal letterlijk het ongezonde voedsel verdringen totdat je een uitgebalanceerd dieet bereikt dat je heel lang vol kan houden en waar je ook nog eens een goed gevoel bij hebt.

Drie manieren waarop je kan beginnen met deze geweldige tactiek:.

  1. Start met het eten van meer groenten.

In plaats van je te concentreren op wat je niet mag hebben, breid je je boodschappenlijstje juist uit met meer voedingsrijk eten dat je lichaam van energie kan voorzien, en dan vooral groenten. Ga lekker experimenteren met verschillende smaken, kleuren en gezonde recepten, schrijf op wat je wel en niet lekker vindt. Als je niet van asperges en rode kool houdt, pak die dan ook niet,je moet vooral niet iets gaan eten wat je niet lekker vindt. Geniet je wel van tomaten en broccoli go for it, alles is oké. Op een gegeven moment heb je een lijstje met genoeg groenten erop waar je uit kan kiezen en die je allemaal lekker vindt.

  1. Zoek naar gezonde alternatieven voor je comfort food.

Als je eenmaal begint te zoeken, zul je versteld staan ​​hoeveel voedingsmiddelen zowel gezond als lekker zijn. Ben je een echt zoetekauw? Probeer dan eens pure chocolade of dadels in plaats van de standaard chocolade of ‘energy’ repen. Bij mijn biologische supermarkt hebben ze zoveel heerlijke pure chocolade smaken. Ik had echt nooit gedacht dat ik die ooit lekker zou vinden. En wat dacht je van zoete aardappel frietjes. Ben je meer van de zoute snacks? Probeer eens groenten chips of ook weer zoete aardappel frietjes:) Zin in pasta? Ga voor noedels of volkoren rijst gekookt in bouillon. Het punt is niet om jezelf voor de gek te houden door iets lekker te vinden, maar om gewoon alle mogelijkheden van gezond voedsel te verkennen en zo de ongezonde varianten de deur uit te werken.

  1. Doe alles vooral op je eigen tempo.

De meeste diëten hebben een vast tijdspad, omdat er snel resultaat geboekt moet worden. Hoe sneller de kilo’s eraf, hoe beter.

Maar ben je  liever bezig met gezondheid dat een leven lang meegaat, dan hoef je jezelf echt geen onnodige beperkingen op te leggen. Pas veranderingen toe in een tempo dat voor jou werkt en vind je eigen manier om jouw eigen koers te blijven varen. Probeer elke keer dat je gaat winkelen een nieuwe groente of nieuwe snack. Gooi elke week drie ongezonde dingen uit je keukenkastje Doe elke zondag iets positiefs waar je je blij door voelt  Zolang je maar steeds een stapje vooruit blijft gaan, doe je het goed! 

Hoewel deze manier enige tijd kan duren om aan te wennen, is het veel effectiever dan een crash dieet. 

Vertrouw op het proces en geef je lichaam de aandacht die het verdient.

Pas je gewoontes stap voor stap aan, dan komt het helemaal goed.

Vrolijk pasen!

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!