Je leest over een nieuw populair dieet waar je echt enorm snel veel mee afvalt.

‘ Siri, Vindt dit dieet en snel graag’ .

Allerlei celebrities lopen er weg mee, dat moet dus wel goed zijn. Ze zijn mega snel, super dun geworden, ook al waren ze dat eigenlijk al. Gisteren keek je in de spiegel en zag toch dat je weer wat dikker was geworden dus het nieuwe dieet is meer dan welkom. Toch maar weer proberen, wie weet is dit eindelijk wat gaat werken.

Op social media zie je mensen die van alles doen om dun te worden en vaak ook nog met succes. Jij wil ook zo’n lijf maar hoe je ook traint en hoe goed je hetzelfde dieet volgt je gaat er nooit uit zien zoals iemand anders want jij bent uniek en de aanpak die voor de een wel werkt werkt voor jou misschien helemaal niet. En ook als je enorm veel afvalt dan zie je er nog niet zo uit als iemand anders want jij bent jij. 

Mensen laten zich altijd verleiden door theorieën. Voedingsinformatie is vaak afkomstig uit de media, kranten, tijdschriften, internet of boeken, en wanneer een bepaald dieet niet werkt bij jou, heb je het gevoelt dat je faalt. Maar jij faalt niet met een dieet, het dieet faalt jou. Er is namelijk niet één dieet dat voor iedereen werkt. 

Dit is precies wat in mijn coaching heel erg belangrijk is: Bio-individuality: Jij bent uniek. Het  is een van de belangrijkste theorieen van The Institute of Intigrative Nutrition® waar ik ben afgestudeerd en is zo belangrijk om in te zien. Het is het idee dat iedereen compleet verschillende behoeften heeft. We zijn allemaal uniek in de dingen die onze individuele gezondheid en geluk ondersteunen zeker als het gaat om voeding, levensstijl en alles wat je gelukkig maakt. Wat voor jou werkt zal niet per se werken voor je familieleden, vrienden of andere dansers. Gezondheid is enorm complex en er zijn zoveel variabelen dat het onmogelijk is dat al onze behoeften hetzelfde zijn. Zo eenvoudigis het echt niet. Het is begrijpen dat er veel meer aan de hand is dan alleen de “juiste keuzes” maken. Het is experimenteren om te vinden wat het juiste is voor jou nu op dit punt in je leven. Want ook dat is iets wat steeds verandert. Wat nu werkt werkt over een aantal jaar misschien wel niet meer, en dat is ok.

Ik raad je heel erg aan om te onderzoeken wat voor jou het beste werkt en om op je lichaam te vertrouwen en er heel goed naar te luisteren en niet naar weer een boek of celebrity die van alles belooft. Je kunt nooit falen in een dieet dat jij voor jouw unieke zelf creëert dus ga daar je energie in steken.

Je kan gelijk beginnen met een aantal dingen die je ongeacht welke situatie altijd kan doen en waar je je gelijk al beter en energieker door zal voelen:

 • Minder vlees, melk, suiker en bewerkt junkfood
 • Minder koffie en alcohol
 • Meer fruit, groenten en onbewerkte voedingsmiddelen
 • Goede eiwitten
 • Genoeg water drinken
 • Voldoende rust

Ga daar gewoon eens mee beginnen. Heel goed luisteren naar je lichaam, het is trial and error maar blijf gewoon proberen. Voeg gezondere voedsel toe aan je dieet zodat  je voorzichtig alle dingen die niet gezond zijn voor je lijf je  links zal gaan laten liggen. Als je meer fruit, groenten en water toevoegt zal dat op een heel natuurlijke wijze leiden tot minder cafeïne, suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Dit fenomeen heet Crowding out, je leest hierover in een andere blog. Doe dit op je eigen tempo, je kan beginnen met een ding en er dan steeds een toevoegen. Wil je wel alles in een keer doen, ook prima, jij bent uniek, jij doet wat jij moet doen.

De eerstvolgende keer dat je weer een dieet voorbij ziet komen zal je met een gerust hart doorscrollen. Je weet wat goed is voor jouw lichaam en waar jij je fit, blij en gezond bij voelt, sorry Siri:)

Blijf ook onthouden: Kleine stapjes leiden tot grote blijvende veranderingen. Heb je vragen of ontploft je hoofd van al deze informatie. Ik help je graag als je daar behoefte aan hebt. 

 

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

 • Grootste ambitieuze, realistische doelen
 • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
 • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
 • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
 • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!