Deze week hoorde ik een jonge danseres  zeggen; ik eet echt waanzinnig gezond en train me suf maar er verandert helemaal niets aan m’n lijf. Moet ik nog minder gaan eten en nog meer trainen, dat gaat me echt niet lukken. ik weet even niet meer hoe ik dit aan moet pakken.

No pain no gain

De danseres, laten we haar voor het gemak even Mira noemen, was opgegroeid met de instelling dat hoe harder je werkt hoe beter; No pain, no gain. Heb je enorme spierpijn en sta je ‘s morgens op als een oma of opa dan heb je het goed gedaan. Een maand geleden had ze in de spiegel gekeken en vond dat, om beter te worden, er wel wat kilo’s af mochten. Ook techniek moest echt beter in haar ogen. Online had Mira een nieuw dieet gevonden voor het voedingsgedeelte. Ook had ze gewichten, gekocht en een fitness app gedownload om haar lichaam nog wat extra training te geven. 

Het dieet en de app waren echt geweldig. Ze was heel erg streng geweest en had dit regime goed volgehouden maar nu keek ze dus weer in de spiegel en zag eigenlijk geen verschil, mega frustrerend. Na een tijdje nadenken was de conclusie dat ze dit niet nog langer vol ging houden, Ze wist nu even zelf niet echt meer wat ze kon doen. 

Streng = niet vol te houden

Tot op heden hadden dit soort crash diëten, in combinatie met extra training, altijd wel geholpen alleen waren ze niet lang vol te houden. Mira voelde zich na een korte strenge periode ook altijd wel wat verzwakt in plaats van sterker. Als wat ze altijd had gedaan nu niet meer werkte dan moest het roer echt om. Toch maar hulp gaan zoeken dan, ook al voelt dat als falen.

Dokter, diëtist, psycholoog en healthcoach

Maar waar ga je dan naar op zoek? Een dokter, een diëtist een psycholoog? Ik heb met alle 3 veel te maken gehad en ze hebben me allemaal binnen hun eigen vakgebied wel iets geholpen.  Omdat het voor iedereen anders is spreek ik hier echt vanuit eigen ervaring als ik zeg dat voor mij mijn healthcoach het meeste heeft geholpen maar ook voor langdurig resultaat heeft gezorgt wat tot op de dag van vandaag vol te houden is, en dat is toch wat je wil. Als je zelf wel geholpen bent met een diëtist of een van de andere experts dan is dat alleen maar geweldig. Ik ben uiteraard een voorstander van een healthcoach omdat ik zie dat dit werkt, zo ook bij mijzelf.

Teamwork makes the dream work

Een health coach pakt de oorzaak van een probleem aan en begeleid je op een holistische manier, waarbij gekeken wordt naar alle gebieden van het leven, niet alleen naar eten en training. Een health coach is iemand die je in het proces steunt, naar je luistert en je helpt bij het implementeren van de aanpassingen die je wil doen, de nieuwe stappen die je wil gaan zetten, je bent samen een team. Een healthcoach luistert, en helpt je met het maken van realistische doelen. Als dingen niet lopen zoals je dat had bedacht dan maak je aanpassingen. Je hebt de touwtjes in handen en leert hoe je  blijvend een fijn en gezond leven kan leiden zonder het eeuwige jojo-en.

Gelukkige en gezonde danser

Na een 6 maanden traject heb je alle tools in handen om blijvend effectiever te gaan eten, denken en doen zodat je vrede hebt met je lijf en je gezond en gelukkig kan dansen.

Ben je ook klaar met het aldoor zelf het wiel uitvinden.en leidt dat wat je doet nergens toe?  Ik wil graag in jouw team, gaan we het samen doen?

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!