Vorige week kwam ik iemand tegen die tegen mij zei: Ik zit nou al de hele tijd te denken en ik wil het nu toch wel weten: Heb je last van Corona kilo’s of ehhhhh. Of  ehhhhh wat …of ben je gewoon dik? Is dat de vraag? Heb jij na de pandemie ook al mensen horen zeggen dat je er 

‘gezond’ uitziet? Raak je daarvan in paniek?  Gezond is vaak een ander woord voor; te dik en dat is niet goed in jouw ogen.

Je hebt moeten dealen met online les, geen les, geen voorstellingen, alleen thuis zitten, misschien weer thuis bij je ouders zitten. Nu voelt het bijna alsof je weer van voor af aan moet beginnen. En ja, je lijf is verandert,, dat zie je zelf ook wel en dat is best lastig. Dat hoef je niet ook nog eens een keer extra te horen.

De pandemie is vreselijk geweest daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het heeft zeker ook een positieve kant gehad. Zeker omdat je lijf een enorme inhaalslag kon maken en nu gezonder is dan voorheen. Jaren van  intensief trainen in combinatie met te weinig eten (expres of niet) put je lichaam uit. Door de rust die je lijf kreeg is het gezonder dan ooit. Je kan nu echt uitgroeien tot de gezondste, sterkste en beste danser die je kan zijn. En de grote bonus: jij wordt er nog blijer van ook! Fysieke en mentale gezondheid zijn veel meer met elkaar verweven dan je zou denken.Heel belangrijk om dat in te zien en er iets mee te doen, het zal je zo helpen.

Pak dit moment. Niet om in de stress te schieten maar om juist te gaan zien dat je topprestaties kan leveren vanuit een gezonde basis. Praat met anderen, leer jezelf over voeding die je lichaam de nodige energie geeft, zoek een maatje waarmee je kan praten over het mentale deel. Je moet het vanuit jezelf gaan doen omdat het lastig is een beeld wat al zo lang in de danswereld als ‘normaal’ wordt gezien in zijn geheel te veranderen, dat heeft heel veel tijd nodig. Neem het heft in eigen handen en pak dit moment. 

Ga ook vooral eens praten met oudere dansers, ze hebben allemaal hetzelfde doorgemaakt als jij, qua voeding en lichaamsbeeld. Wat ook belangrijk is; omring jezelf met leeftijdsgenootjes die ook gezond willen zijn en stimuleer elkaar hier ook in. Echt, ga ervoor.

De persoon die vroeg of ik last had van corona kilo’s heb ik lief dus ik wist dat de opmerking niet kwaad bedoelt was. Maar waar ik voorheen gelijk mijn keukenkastjes leeg zou hebben gehaald (Als er al iets in zat:)) deed het me nu helemaal niets. Ik ben zo blij met mijn lijf dat ik heel hard riep; Nee joh, ik ben eindelijk mezelf, dit ben ik. En dat is echt onbetaalbaar en gun ik iedereen.

Om te komen waar ik nu ben heb ik wel heel veel werk verzet. Maar niet hysterisch, ook de reis naar het doel toe was heel fijn en dat is zo belangrijk. Alleen door kleine stapjes, kleine aanpassingen toe te passen bereik je grote veranderingen. Bedenk eens 1 ding wat je komende week zou kunnen en willen veranderen. Wat heb je daarvoor nodig, wie kan je steunen, welke hulp heb je nodig? Kijk heel goed of je doel realistisch is en ga er dan voor. 1 klein stapje is een geweldig begin. 

In mijn coaching programma’s kijken we naar realistische doelen die je kan maken. Hoe je in een positieve mindset kan komen om je doelen op een fijne manier te realiseren. Te kijken hoe je je lichaam op een goede manier van energie voorziet en alles wat jij verder nodig hebt. Het zijn programma’s waarin jij centraal staat, iedereen is anders, jij bent uniek en hebt een unieke aanpak nodig die voor jou werkt: One size fits none.

Voel jij je nu beter in je lichaam dan voor de pandemie of heb je wat extra ondersteuning nodig om je in te laten zien hoe geweldig je bent zoals je bent? Ik ben erg benieuwd.

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!