OUD & NIEUW

De laatste maand van het jaar is alweer begonnen, niet te geloven toch. Voor mij was het afgelopen jaar echt niet normaal: Ik ronde meerdere opleidingen af, mijn boek kwam uit, ik startte mijn eigen healthcoach bedrijf, heb als boomer een insta en youtube account en geef workshop na workshop over het welzijn van dansers.

Al deze dingen heb ik voor elkaar gekregen door het stellen van realistisch, vol te houden doelen, me te richten op het proces, niet het einddoel en iedere succesvolle stap te vieren.

Hoe zorg je er nou voor dat je de goede voornemens die je maakt op oud & nieuw ook de rest van het jaar overeind blijven staan en je met Oud & Nieuw 2023 ook terug kan kijken op alles wat je hebt bereikt en vooral geleerd? 

WAT IS EEN DOEL & WAAROM ZOU JE DIE HEBBEN?

Wat is een doel, en waarom is het goed om doelen te stellen. Als je deze vraag intikt bij Google lees je het volgende:

“ Een doel is een gewenste situatie, iets dat je wilt bereiken” 

Helder maar, waarom, wat levert een doel je op, nou best veel:

 • Doelen stellen zorgt voor focus.
 •  Door doelen te stellen, kan je voortgang meten.
 • Je raakt minder snel afgeleid als je een doel hebt..
 • Het hebben van een doel vermindert uitstelgedrag.
 • Doelen stellen motiveert je.

Wanneer je jezelf een doel stelt, heb je een eindpunt in gedachten en dat verandert je gedrag en gedachten. Hiermee begin je bepaalde stappen te nemen om te krijgen wat je wilt en daarmee kom je gaandeweg in een stroomversnelling.Naarmate je vooruit gaat en dichter bij het bereiken van je doel komt, worden in je hersenen dopamine vrijgegeven, een stof die belonings-/pleziercentra in je hersenen regelt en dat motiveert je om verdere stappen te zetten om een ​​beloning (of in jullie geval je doel) te behalen.

Ik denk dat het nu wel duidelijk is waarom het hebben van doelen best prettig is, laten we gauw kijken hoe je realistische doelen kan maken.

Vliegende start

Beginnen met een doel kan natuurlijk het hele jaar door, niet alleen op 1 januari:) Waar begin je mee:

 • Neem een ​​beslissing. Wat is jouw doel? Spreek het hardop uit! (Ik meen het – schreeuw op de top van je longen wat je ZAL bereiken!)
 •  Pak zo snel mogelijk een pen en papier en schrijf het 5x op! Ik las laatst ergens dat mensen die hun doel opschrijven 42% meer kans maken om hun doel te bereiken
 • Pak je telefoon en bel 3 mensen in je leven die je verantwoordelijk zullen houden en Die je minstens 1x per maand even controleren.

Als je dit hebt gedaan dan is natuurlijk de logische volgende vraag; Hoe ga ik dit volhouden? Ik heb een paar tools voor je die daarbij gaan helpen.

Tools

Wat gaat je nou helpen om je doel(en) te halen op een manier die vol te houden is. Hier wat punten die ik zelf toepas en die voor vele mensen werken:

– VISUALISATIE: Dit is een geweldige manier om energie achter een idee te krijgen en om het tot leven te laten komen, echt te gaan voelen.Een manier om visualisatie te oefenen is door een paar minuten per dag stil te zitten om te ontspannen, maak je geest leeg en laat je ideeën stromen! Ook leuk is het om een visueel beeld van foto’s, tekeningen of plaatjes die passen bij je toekomstbeeld te maken. Je kan een visionboard maken met daarop afbeeldingen, ideeën, en stappen om specifieke stappen.

– VERANTWOORDELIJKHEID:

Door je doel met anderen te delen, leg je meer verantwoording af. Maak het doel ipubliek, de kans is dan groter dat je doorzet.

– HELDERHEID

Door je doelen te delen, kun je ze buiten jezelf zien, het geeft helderheid en die helderheid maakt het mogelijk voor jou  om te peilen of je dingen moet wijzigen of aanpassen. Denk aan vooral SMART doelen, wat dat zijn kun je lezen in SPITZ.

– VERBINDING

Het delen van je  doelen kan je  helpen je sociale kring uit te breiden met meer gelijkgestemden mensen die kunnen bijdragen aan je vooruitgang.

 

Hoera

Je moet het proces en je succes vieren!

Als je niet je  successen viert, kan dat langzaam en onbewust leiden tot het krijgen van een negatief beeld van je prestaties. Wanneer je je focust op wat je niet hebt bereikt in plaats van wat je hebt, is de kans kleiner dat je bij je taak blijft. Het goede nieuws is echter dat het vieren van je prestaties je een boost kan geven zelfvertrouwen, helpen burn-out te voorkomen en je aanhoudende succes te stimuleren.

 

Niet stoppen als het tegenzit

Iedereen loopt tegen situaties aan die uitdagend zijn, dingen lopen niet zoals je had gepland, dat is GEEN probleem. Gebruik die momenten om je plannen bij te stellen. Dit is niet iets om gefrustreerd over te raken. Ik blijf de quote van mijn coach herhalen:

” You never fail, you win or you learn” .

Maak er een gewoonte van om naar ‘ mindere momenten’  te kijken om te bepalen welke veranderingen nodig zijn om deze momenten in de toekomst te elimineren. Succes ontstaat alleen als je doorgaat! Ik ben het voorbeeld hiervan.

Als je extra ondersteuning nodig hebt of accountability?  Neem dan gerust contact op dan vieren we volgend samen je successen.

Bron: IIN

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

 • Grootste ambitieuze, realistische doelen
 • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
 • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
 • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
 • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!