Rust

Heerlijk, de eindvoorstellingen zijn voorbij. Nog wat laatste dagen alles afronden en dan is het vakantie! Het jaar is zo snel gegaan en was weer heel hectisch dus nu is het tijd voor wat rust. Eh, rust, heel fijn en noodzakelijk maar er ontstaat ook een lichte paniek, wat moet je met al die vrije tijd, en al dat eten en drinken en niet bewegen, dat gaat nooit goed…

 

Strandbed of summerintensive?

Zelf ging ik altijd een aantal dagen naar een internationale stage, echt geweldig. Ik zou die lessen destijds de hele vakantie hebben kunnen doen maar je lichaam heeft ook echt rust nodig. Even een tijdje relaxen op een strandbedje kan echt geen kwaad.

Maar van alleen al het idee van niets doen kreeg ik het altijd al benauwd. Dan beweeg je niet meer, je eet en drinkt veel meer dus word je dik, je raakt uit vorm, straks kan je helemaal niets meer en moet je van voor af aan beginnen met alles weer opbouwen. Die kilo’s raak je nooit meer kwijt en van je conditie blijft ook niets over als je niets doet.

 

Zwart-wit

Dansers zijn enorm gedreven maar denken ook vaak in zwart-wit. Je hoeft echt niet 6 weken op je gat te liggen en alleen maar te eten en drinken of 6 weken lang in iedere les te staan, daar zit echt nog heel veel grijs gebied tussen.

 

Jij bepaalt het zelf

Jij kent jezelf en je lijf het beste, als je even rustig gaat zitten weet je zeker wel wat het beste voor jou is. Het is ook zo dat je een uniek persoon bent dus ga niet kijken naar wat anderen doen of wat er gezegd wordt dat je het beste kan doen, dat bepaal jij helemaal zelf. Ik ga je voorzien van wat aanbevelingen waar je mee kan doen wat je wil. Gedurende het jaar is het altijd zo druk dat je geen tijd hebt (Of neemt) om te kijken naar je gewoonten en waar je wellicht aanpassingen zou kunnen doen, gebruik je zomer daarvoor, dat is de ideale tijd. En de meeste dingen kun je ook op een strand doen; win, win:)

  • Experimenteer met voeding

Gedurende het jaar, als je de hele dag danst, is het niet handig om ineens andere dingen te gaan eten maar juist in zomervakantie is het uitgelezen tijd om dat wel te doen. Probeer eens nieuwe recepten. Op mijn website staat de gratis download voor het eetdagboek 2.0 Het is heel erg belangrijk dat je iedere keer voelt wat verschillende voeding met je doet. Probeer voordat je weer aan de bak moet een (flexibel) plan klaar te hebben, zo hoef je er tijdens het jaar niet meer al te veel over na te denken.

  • Maak een plan 

Als de vakantie begint is het echt heerlijk, en noodzakelijk, om even niets te doen. Als je een beetje bent uitgerust kijk dan hoe je de rest van de zomer in wil delen. Ik ben zelf iemand die heel erg van structuur houd en ging om de dag hardlopen, de andere dagen deed ik yoga, gedurende de dag lekker suppen. Denk je ook aan  je social life, dat  mag zeker niet ontbreken in je plan. 

  • Schrijf in een dagboek 

Dit is een goed moment om na te denken over wat je doelen voor het komende nieuwe schooljaar zijn en om ze op te schrijven. Vertel een goede vriend of vriendin of klasgenootje wat je doelen voor het jaar zijn, zodat ze je kunnen helpen om je verantwoordelijk en op het goede spoor te houden. Door gelijk aan het begin van de zomervakantie, doelen te stellen, kun je de periode tot de kerstvakantie gefocust en in vorm blijven.

  • SLAAP!!!!

Er is bijna niets belangrijker dan slaap dus pak deze tijd om eens wat goede nachten te pakken. En wat dacht je van dutjes op dat strandbedje of op je deken in een park of bos. 

  • Ga naar buiten. 

Bij mooi zomerweer is dit een gemakkelijke manier om in vorm te blijven. Ga wandelen, fietsen, skaten verken nieuwe gebieden, ga naar buiten. Minder social media…meer zon! 

 

Yeah vakantie!

Zoals je ziet is er dus geen reden tot paniek; je hoeft niet iedere dag 10 lessen te volgen, niet te stoppen met eten en ja, je mag ook gewoon iets anders doen dan een dansles. 

 

Suppen

Vanaf juli vind je op de website 4 modules die perfect zijn om in je vakantie te doen. Gewoon omdat het leuk is om nieuwe dingen te leren en omdat je er mentaal sterker en weerbaarder van wordt.

 Ga daarnaast eens een fysieke activiteit proberen die je nog nooit hebt gedaan; Ik heb suppen ontdekt, echt zo fijn en je traint er je hele lichaam mee. 

Heb een hele fijne zomer en rust lekker uit. Ga je met de modules aan de slag en heb je hulp nodig, mail me gerust, ik help je vanaf mijn strandbedje graag op weg. Als je dan toch even op social media zit; volg je me al op Insta? Laat ik je zien wat ik in de vakantie doe.

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!