In deze blog wil ik beginnen met de quote van Mia Michaels. Ik kan hem zelf wel 1000 keer kan lezen, wat ze zegt is spot on:

“You are the only one of you. From the beginning of time till the end of this world to the end of eternity. There is only one of you ever created,   

   E-VER. You are the only you, that is pretty powerful. So why on earth would you want to look like anybody else, dress like anyone else, dance like anyone else, be someone else, when you are a legend in your own right?

-Mia Michaels

En dit is toch precies wat we de hele tijd doen; eruit proberen te zien als iemand anders want in jouw ogen is dat vaak vele malen beter dan hoe jij eruit ziet. Iedere keer als jij in de spiegel kijkt zie je iets waar je echt niet blij van wordt en dat wil je veranderen en wel zo snel mogelijk. En dit is vaak de eerste aanzet tot verstoord eetgedrag. Jij kan exact hetzelfde eten als een collega danser, precies dezelfde uren trainen en er nog steeds anders uitzien want jij bent je eigen unieke persoon, en daar is helemaal niets mis mee. Jij bent geweldig zoals je bent.

Als danser is het echt zaak om naast de buitenkant ook de binnenkant te bekijken. Kijk eens wat je lichaam allemaal kan en doet, dat is echt ongelofelijk! Als je het applaus van het publiek hoort dan kan het toch niet anders dan dat zij wat je doet het ook geweldig en prachtig vinden? Vaak ben jij de enige die dat niet zo vindt en dat moet echt anders. Als je positief naar je lichaam kan kijken dan kom je daar ook veel verder mee dan het de hele tijd negatief zien. Het werkt je tegen en belemmert je in je ontwikkeling, daar ben ik van overtuigd.

 Jij bent niet alleen de buitenkant. Een positief lichaamsbeeld bestaat uit drie onderdelen:

  1. Zelfvertrouwen: Onszelf waarderen en geloven dat anderen ons waarderen en blij zijn met ons gezelschap.
  2. Een positieve houding: Waardeer juist je kracht en ontwijk de drie volgende negatieve dingen:

Perfectionisme; Een ideaal naleven wat bijna onmogelijk is om te behalen en    vast te houden

Vergelijken: Jezelf constant vergelijken met anderen.

Zeer Kritisch en oordelend zijn; Hoe kritischer je naar anderen toe bent hoe waarschijnlijker het is dat je dit ook naar jezelf toe doet.

  1. Emotionele stabiliteit: Een gezonde connectie met je gedachten en gevoelens evenals het delen van ervaringen met anderen

Deze 3 punten gaan dus over veel meer dan de buitenkant. Het is enorm belangrijk om verder te kijken. En ik ga je vertellen hoe je daar het beste mee kan beginnen met deze 

Mijn gouden tip, en in mijn ogen een van de belangrijkste. Jawel,  het is een inkopper en je weet zelf ook dat je hier iets mee moet, maar waarom doe je het dan niet? Geloof me, ik had precies hetzelfde toen dit tegen mij werd gezegd.. Maar echt, ga ermee aan de slag en zoek iemand die je verantwoordelijk kan houden voor je scroll gedrag, het gaat je zoveel opleveren. 

Daar komt ie: PAS JE SOCIAL MEDIA GEDRAG AAN.

We volgen iedereen, zien alles wat iedereen doet en het resultaat is toch vaak een negatief gevoel, iedereen is beter dan jij.Gelukkig gaan  mensen gaan steeds vaker eerlijke foto’s delen maar regelmatig gaan er flink wat filters overheen alvorens een video of  foto wordt geplaatst. Ik ga niet zeggen dat je al je sociale mediakanalen weg moet doen maar probeer de tijd die je erop doorbrengt je dan in iedere geval een positief gevoel te laten geven. Kijk even goed naar wie je volgt en ontvolg iedereen waarvan je een slecht gevoel krijgt. Je duikt toch altijd in de vergelijking en dat is iets wat je zeker niet wil. Er zit maar een hele dunne lijn tussen iemand bewonderen en denken ‘waarom zie ik er niet zo uit’.

Ga volgens op zoek naar accounts waar je blij van wordt, die je inspireren, waar je om moet lachen.

 Wie mij volgt weet dat ik het vaak heb over accountability. Hier valt of staat het behalen van doelen vaak mee. Ga met bovenstaande aan de slag met een accountability maatje. Heb je deze niet en wil je er toch mee verder dan mag je me altijd bellen of mailen. In een gratis sessie kan ik je verder helpen zodat je gelijk resultaat hebt. Jij bent uniek en hebt dus ook een unieke aanpak nodig! You got this!.

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!