Heb jij ook al vaker de batterijen van je weegschaal verwisseld, de weegschaal op verschillende plekken in je huis neergezet, erop staan springen, ermee staan schudden of zelfs een hele nieuwe gekocht? Allemaal omdat je niet kon leven met de cijfers die erop te zien waren? Ik zie mezelf nog steeds met de weegschaal door het hele huis lopen om plaatsen te vinden waar het cijfer lager zou zijn. Een beetje hetzelfde idee als met een spiegel waar je er dikker of dunner uitziet.

De meesten van ons baseren een gelukkig leven, succesvol zijn, een geweldige relatie hebben allemaal op de cijfers op de weegschaal. Als ik… weeg dan word ik gelukkig, dan vindt iedereen me leuk, dan vind ik de perfecte partner, dan ben ik de beste danser. Maar wat als dat cijfer helemaal niet bij jouw lijf past? Ik kan je garanderen dat je leven dan verre van gelukkig zal zijn. Hoe kan je hier anders naar kijken.  Ik geef je nuttige informatie die je kan helpen om op een andere manier naar je gewicht te kijken.

Allereerst is het belangrijk om in te zien dat jij je eigen unieke persoon bent met je eigen unieke gewicht. Je kan niet jezelf vergelijken met anderen, en dan hun gewicht als ideaal gaan zien. Iedereen heeft zijn eigen set weight point. Toen ik me hierin ging verdiepen was ik zo opgelucht.

In het kort gaat het erover dat je lichaamsgewicht wordt beïnvloed door een combinatie van factoren: Erfelijke eigenschappen, de omgeving en hormonale, psychologische en genetische elementen. Het gaat over het concept van een genetisch vooraf ingesteld gewichtsbereik dat wordt gecontroleerd door biologische signalen. Het lichaam heeft een regulerend systeem dat je op een stabiel niveau houdt. Je gewicht kan tijdelijk omhoog of omlaaggaan, maar uiteindelijk keert het terug naar het voor jouw normale ingestelde bereik.

Mij advies is om niet meer op de weegschaal te gaan staan maar te gaan voelen.

Bij welk gewicht voel jij je het beste en wat is vol te houden zonder concessies te doen.

Schrijf je bevindingen op zodat je indien nodig terug kan lezen wanneer jij je het beste voelde.

Heel belangrijk; Iedereen heeft dagen waarop je toch meer eet dan je had gewild, en dat is niet erg!!!! Focus je op de positieve momenten want ik weet zeker dat die er heel veel zijn.

Vind je het toch lastig om dit alleen te doen, plan een verkenningsgesprek met me in en dan kijken we of we het samen kunnen doen.

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!