Foto: Mijn wekelijkse pilates les bij MIESKO met Stefania brengt me energie voor de hele week! Ik ga er met een glimlach op mijn gezicht heen en kom er met een nieuw lijf vandaan, wat wil je nog meer? Ik wil privé, geen groepsles. Ik moet een afspraak hebben en iemand die naast me staat, anders doe ik het niet en ik moet er binnen 5 minuten kunnen zijn anders kost het me teveel tijd.

Het kan eindelijk weer; Uit eten, naar een café, naar de bioscoop, yes! Heerlijk eten, lekker wijntjes drinken en een heerlijke bak popcorn, hoe zalig is dat?

Kan je genieten van een geweldige avond en dankbaar zijn voor het feit dat je het kan doen met mensen die je liefhebt? Ik hoop van wel, want iets fijners is er niet..

Maar wat als je tijdens het eten/ drinken al gaat bedenken wat je moet doen om de kilo’s er weer af te krijgen? Morgen eerst maar flink gaan rennen en een dagje niet eten dan is maandag alles weer ‘goed’. Je hebt een intense hekel aan rennen maar dat is wel de snelste manier om het leed te verzachten.

Bewegen is iets wat niet bovenaan je lijst staat met favoriete dingen om te doen. Het is eigenlijk meer een straf. Je MOET bewegen want ze zeggen dat het belangrijk is, en dat weet je zelf ook wel maar je vindt het echt niet leuk. Maar je kan ook niet eten en drinken en dan niets doen, want dan vliegen de kilo’s er zo aan en dat is echt het laatste dat je wilt. 

Je begint op maandag steeds vol goede moed met hardlopen maar het is echt vreselijk, je hebt pijn, komt niet vooruit want je hebt geen conditie. Dit is niet te doen. Toch begin je er iedere maandag weer aan want je weet niet hoe je het anders aan kunt pakken.

Hardlopen is iets dat ik eigenlijk mijn hele leven heb gedaan. Wat ik er vooral fijn aan vond was het buiten zijn. Wat bij mij een probleem was is dat ik geen rem had, ik moest altijd meer, verder en sneller. Dit hing samen met de hoeveelheid eten en drinken dat ik tot mij nam. Hoe meer Kcal, hoe meer Km. Ook toen ik nog danste; at ik iets dan moest ik voor de dag begon al iets van cardio gedaan hebben om de extra kcal weg te werken. Niet vol te houden. Toen ik een blessure kreeg werd ik gedwongen om te kijken naar wat bewegen voor mij betekent en hoe ik er plezier aan kon beleven. Ik zei altijd tegen mijn coach; ik kan niets anders dan rennen, ik stap de deur uit ga rennen, geen abonnementen, geen klasjes, geen extra tijd, dit is het enige dat in mijn leven past. Gelukkig kwam ik daar niet mee weg:) Ik heb nu een vaste routine die vol te houden is en waar ik echt heel blij van word, zo fijn. En, het staat volledig los van wat ik wel of niet eet. Ik zet hier bewust niet wat ik doe, omdat dit heel erg individueel is, je moet het echt voor jezelf uitzoeken. 

Ik wens iedereen dit plezier in bewegen toe dus ga eerst eens kijken naar wat jij leuk vindt. Ben je iemand die het sociale aspect van sporten heel belangrijk vindt of mijdt je het liefst ieder klasje en doe je alles alleen. Ben je een buiten- of binnen sport mens. Heb je begeleiding nodig of volstaan online lessen, en ga zo maar door. Neem je tijd hiervoor en de uitkomst zal je misschien verrassen, dat deed het bij mij in ieder geval wel. Als je iets hebt gevonden ga dit dan niet gelijk 7 dagen per week doen, dat ga je niet volhouden. Mijn mantra: Sustainable shifts!

1x per week 15 minuten suppen is al een begin, echt dat is prima. We moeten altijd gelijk zoveel van onszelf maar heeft dat ooit iets opgeleverd? Meestal stop je er dan vrij snel weer mee en dat is nu wat je niet wilt. Als je hiervoor nooit iets deed dan zijn deze 15 minuten toch al winst? Steeds kleine beetjes toevoegen en stoppen wanneer het genoeg is, is meer dan voldoende. Daarnaast is natuurlijk het aller-, aller- belangrijkste: Geniet en wees dankbaar voor iedere gezellige avond die je mee kan pakken.

 

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!