Volle terrasjes

Je schooldag zit erop. Je bent voldaan, hard gewerkt, leuke lessen gehad nu lekker naar huis om te ontspannen. Het is een heerlijke middag, je haalt je fiets van het slot en ziet dat alle terrasjes vol zitten; bier, wijn en bitterballen oh wat ziet dat er goddelijk en gezellig uit. Je bent bloedserieus met je dans carrière bezig dus die bitterballen moeten wachten, is allemaal kg’s. Onderweg naar huis zie je alleen maar dit soort gezellige taferelen; bootjes waar mensen lol op hebben, grasvelden met picknickende stelletjes een en al gezelligheid. Lekker dan, jij gaat weer naar huis, alleen, geen gezellig etentje want eten staat gelijk aan kilo’s en die wil je er graag afhouden. De vrolijkheid die je net had is helemaal weg, niet fijn.Iedereen heeft het leuk behalve jij.

Broccoli

Het is zo belangrijk om verder te kijken dan alleen naar voeding. Ons lichaam heeft meer nodig dan alleen de voeding die je in je mond stopt. Er is nog zoveel meer belangrijk. Fijne vriendschappen, selfcare, leen goede nachtrust en ja, ook plezier maken en het gezellig hebben. Dit zijn allemaal dingen die ons lichaam van binnenuit voeden en de betekenis van gezondheid er ineens heel anders uit laten zien.

Denk er eens over na, geen enkele hoeveelheid broccoli alleen zal iemand in een gelukkig en gezond persoon veranderen. Heb je ooit iemand gezien die boos en gestrest keek terwijl hij een detox smoothie dronk, of in het andere uiterste, enorm blij een reep chocolade aan het eten was? Kijk, alle junkfood in de wereld eten is niet handig, maar het laat zien dat het eten van een perfect dieet alleen, geen geluk brengt.

Gezond bezig? 

Ik ben ‘verder kijken dan voeding’ toe gaan passen nadat ik tijdens mijn Healthcoach opleiding een geweldige lecture had. Er werd gesproken over een onderzoek dat was gedaan door een cardioloog. Hij wilde onderzoeken naar waarom er in bepaalde gebieden meer hartklachten waren dan in anderen. Er was een dorp in Amerika waar mensen vet aten, rookten, dronken en geen enorme carrière drang hadden.maar niemand had daar ergens last van. Terwijl in San Francisco een groepje uber gezonde mensen wel klachten hadden terwijl ze als gekken aan het bewegen waren, iedere dag begonnen met een groener dan groene smoothie en enorm succesvol waren. Ze deden dus alles ‘goed’. In het kort: De eerste groep had geen stress en een enorm sociaal netwerk om zich heen, lees; veel gezelligheid. De tweede groep had veel last van stress en ging maar door zonder tijd te nemen voor andere dingen dan ‘gezond’ bezig zijn en carrière maken.

Magische sleutel

Het is zo belangrijk om te kijken naar wat je nog meer voedt in het leven, het zal je danskwaliteiten ten goede komen. Ik heb dit zelf ondervonden en je leven wordt er zoveel beter van, en dus ook je dansen. Het vinden van een levensstijl die jou als heel persoon aanvult, zodat je hele lichaam, geest en ziel kunnen groeien is essentieel. 

We vergeten zo vaak een stap terug te doen en naar het grote geheel te kijken om te zien of wat we daadwerkelijk doen ons op de lange termijn van dienst zal zijn. Het niet of nauwelijks eten en alleen maar bezig zijn met het cijfer op de weegschaal of het beeld in de spiegel is dus heel erg eenzijdig en gaat je op de lange termijn nergens brengen. Het is niet één aspect van het leven dat de magische sleutel is tot het vinden van gezondheid en geluk. Maar begin eens te kijken naar onderstaande 6 punten:

 

 • Gezellig samen eten.
 • Goed slapen
 • Voldoende drinken
 • Positieve affirmaties
 • Werken aan je techniek
 • Plezier maken

 

Ik zie steeds weer dat wanneer je de aandacht van het eten afhaalt, zonder het volledig los te laten, don’t worry, je een gelukkiger mens wordt en dus ook een betere danser. Dus als het de volgende keer mooi weer is, spreek af met iemand, ga ook lekker op een terras in de zon zitten met een bitterbal. Van die ene snack ga je niet dood. Het kost meer negatieve energie om er vanaf te blijven.

Is een van deze 6 punten iets waar je de komende week verandering in aan kan brengen waardoor je een blijer, energieker persoon wordt? Kleine stapjes zijn prima. Zorg ervoor, dat wat je ook doet, op lange termijn is vol te houden.

Kom je er alleen niet uit, plan een GRATIS sessie met me in en dan kijken we er samen naar. Echt Topprestaties vanuit een gezonde basis zijn ook voor jou mogelijk.

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

 • Grootste ambitieuze, realistische doelen
 • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
 • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
 • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
 • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!