Als ik naar dit plaatje kijk word ik al misselijk. Ik denk dat ik een prima formaat zwembad zou kunnen vullen met de chocopasta die ik naar binnen heb gewerkt. Waarom zijn het toch nooit worteltjes of radijsjes die de hoofdrol spelen in je eetbuien.  Word jij ook heel erg zenuwachtig bij het zien van deze foto. Zie je jezelf ook weer de (koel)kast in duiken op zoek naar dingen die je naar binnen kunt stoppen. De eerste hap is altijd heerlijk maar na een paar uur jezelf volstouwen voel je je intens verdrietig en krijg je weer bevestigd dat je hebt gefaald.

Na dit soort momenten probeer je toch jezelf weer te motiveren door op zoek te gaan naar een nieuwe manier van leven (lees: dieet). De dansers onder ons stoppen vaak gewoon helemaal met eten, of maken wellicht een bezoek aan het toilet om alles wat er zojuist is ingegaan weer uit te spugen. Het is echt niet vol te houden, toch? Je weet dat het op een gegeven moment weer zal gebeuren en je wil ervan af!

Eén van de dingen die ik heb gedaan is op een compleet andere manier naar mijn lichaam gaan kijken. Je lichaam is geweldig. Je hart slaat nooit een slag over, je longen ademen altijd. Als je een wondje hebt hersteld zich dat vanzelf. Het maakt zelfs een compleet mens, ongelofelijk toch? Wat ik heb gedaan is niet zoals altijd na iedere eetbui mezelf straffen, maar ik ben gaan kijken naar wat mijn lichaam wil en waarom. We zien de eetbuien alleen als zwakte maar de realiteit is dat het lichaam je een signaal geeft. Hiernaar luisteren is echt een grote stap om van de eetbuien af te komen. Ik kwam er op latere leeftijd achter dat ik me in de avonduren intens zat te vervelen, en dan op zoek ging naar eten. Ik ben toen een opleiding gaan volgen waar ik zo blij van werd waardoor ik in de avond lekker bezig was, en zonder hier moeite voor te hoeven doen, niet aan eten dacht.

In mijn methodes spenderen we een hele module over eetbuien, maar ik wil hier alvast vier punten met je delen die je nu meteen toe kan passen:

  • Drink water zodra je een eetbui op voelt komen.
  • Kijk naar waar de eetbui vandaan kan komen en schrijf dit op. Wellicht zie je een patroon waar je iets aan kan doen.
  • Voeg gezonde voedingsmiddelen toe in plaats van dingen uit je dieet te elimineren.
  • Zoek een accountability maatje!! Iemand die je verantwoordelijk kan houden voor de acties die zelf bedenkt m.b.t. je eetbuien elimineren.

Ik heb geleerd om op een positieve manier om te gaan met eetbuien en niet de hele tijd jezelf maar straffen of van negatieve feedback te voorzien, dit werkt niet.

Met alle liefde wil ik je accountability maatje zijn, meld je aan voor één van mijn methodes en we gaan er samen voor!

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!