Balen, er staat al iemand op de plek in de studio die je wilde hebben. Je weet dat je er op die plek dunner uitziet. Nu moet je naar een andere plek en je weet dat die spiegel je er juist dikker uit laat zien. Even iets oversized uit je tas pakken dan maar, dan kan je de boel nog verhullen. Volgende keer eerder komen om in de juiste spiegel spot te kunnen staan want nu gaan je gedachten alleen maar naar hoe je er weer de nodige kilo’s af kan krijgen ipv te genieten van de les.

Om gek om van te worden die spiegels, maar als danser kun je er niet onderuit.  En dan ook nog dubbel te zien dat anderen er wel geweldig uitzien, vreselijk. Het liefste zou je er een gordijn voor hangen dan hoef je niet naar jezelf te kijken; Ik heb dat meerdere keren gedaan. 

 Je kan spiegels niet verbannen, je kan er wel op een andere manier mee omgaan. Ik zie nu dat ik meer ben dan alleen mijn buitenkant. En door te beginnen met  onderstaande punten toe te passen verander je de relatie met de spiegel beetje bij beetje:

1.Kijk op een andere manier

Als je de hele tijd kijkt naar wat je niet mooi vindt aan je lichaam, dan wordt het inderdaad zwaar. Probeer de spiegel te gebruiken als iets waarmee je kunt leren. Kijk naar je bewegingen en de prachtige lijnen die je creëert. Kijk ook naar het hele plaatje en dus niet alleen naar de delen die je niet prettig vindt.

2.Niet vergelijken. Iedereen is anders

Kijk niet de hele tijd naar een ander om te wensen dat je er ook zo uitziet. Je bent nou eenmaal anders en daar is niets mis mee. Je bent ook vaak veel strenger voor jezelf dan voor een ander. Je kijkt naar iemand anders niet, zoals je kijkt naar jezelf.

3.Ga je lichaam niet uit de weg

Ik was een expert in het bedekken van mijn lichaam. Ook al moet je niet geobsedeerd raken door het continu bekijken van je lichaam, je moet het ook niet mijden. Ga af en toe vooraan staan in de les en trek overtollige kleding langzaam uit. Dit is niet fijn in het begin, ik weet het. Maar doe het wel, dan voel je je meer verbonden met je lichaam.

4.Accepteer dat er mindere dagen zijn

Iedereen heeft dagen waarop je even wat minder in je vel zit. Je hebt dan helemaal geen zin om jezelf in de spiegel te bekijken en zéker niet in een balletpak. Ga op dit soort dagen na: gaat het echt om wat je in de spiegel ziet of ligt er een andere emotie ten grondslag aan de negatieve gevoelens? Wellicht kun je daar iets aan doen, zodat je de kracht verplaatst, weg van je lichaamsbeeld, en je jezelf in staat stelt om aan het daadwerkelijke probleem te werken.

Dit is een goede start. Heb je meer hulp nodig, mail me, ik ben er voor je en weet hoe het is.

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!