Iedere spiegel en iedere ruit. Steeds even halve slag draaien om te kijken hoe je eruitziet, ik zie het echt iedereen doen.  Allemaal om maar te controleren of je al dunner bent geworden en er ‘goed’ uitziet. In de spiegel kijken is de meest voor de hand liggende manier van controle op je lichaam maar zeker ook jezelf vergelijken met anderen. Met name uren op sociale media kijken naar ‘mooie’ mensen en het staan op de weegschaal.

4 belangrijke redenen waarom we moeten stoppen met controleren:

  1. Voor dat je het weet gaat er heel veel tijd verloren, die je had kunnen besteden aan nuttige zaken.
  2. Je krijgt steeds meer mogelijkheden om negatief te zijn over je lijf.
  3. Het is lastiger om je te concentreren op dagelijkse leuke activiteiten.
  4. En het allerbelangrijkste is dat je hoe je eruitziet als het grootste onderdeel ziet van hoe je over jezelf denkt

Belangrijk dus om te kijken hoe je dit om kan draaien. Wees niet te streng voor jezelf. Dit soort gedrag zit al zo lang in je systeem, aanpassen heeft tijd nodig.

Om jezelf een beetje te helpen kun je ook kijken naar dingen die je zou kunnen doen om automatisme te voorkomen. Heb je als doel minder op de weegschaal staan, haal deze dan even weg. Je kan post its op plekken plakken om je eraan te helpen herinneren wat je doel is. Je kan ook aan iemand die dicht bij je staat vragen of ze je op het gedrag wat je af wil leren willen wijzen. Deel je doel met een goede vriendin zodat ze je kan steunen en jullie erover kunnen praten.

Als je acuut met iets kan stoppen, en dat wil, dan kun je dat natuurlijk doen. Je kan ook kiezen voor een geleidelijke transitie. Verdeel dan je doel in kleine stapjes te beginnen bij de makkelijkste stap. Het voorbeeld van de weegschaal zou dan kunnen zijn steeds een dag minder in plaats van gelijk 0 keer. Je kan dit met één gewoonte tegelijk doen.

Ik heb een hele les gewijd aan controleren en aannames. Denk je dat je hier, en aan liefdevolle accountability, toe bent? Plan een verkenningsgesprek en we kijken samen naar hoe jij een blijvende transformatie kan creëren en nooit meer controleert. 

SASKIA's

INSPIRATIE SESSIE

Tijdens de inspiratie sessie, van 30 minuten, met Saskia duiken we in je persoonlijke en professionele doelen.

Deze sessie is een kans om je doelen duidelijk te definiëren en te kijken hoe je deze kan bereiken op een manier passend bij jouw levensstijl behoeften.

Wat gaan we aanpakken:

  • Grootste ambitieuze, realistische doelen
  • Actiestappen en middelen om je doelen te bereiken
  • Lifestyle-tips om je tijd te optimaliseren,
  • De verantwoordelijkheid te vergroten en de algehele prestaties te verbeteren
  • Hoe werken met Saskia eruit zou zien

Ik kijk ernaar uit om je te zien.

Hoe eet je als danser?

Ontdek in dit gratis e-book hoe je moet eten als danser om top prestaties te kunnen leveren.

Gefeliciteerd met je download, check je inbox voor het e-book!